........::::::ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ::::::........

 

 

 

Ο ήλιος είναι ένα αστέρι. Είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο στο ηλιακό σύστημα μας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στο γαλαξία μας. Η πηγή ενέργειας στον πυρήνα του ήλιου  προέρχεται από το υδρογόνο όπου μετατρέπεται σε ήλιο μέσω θερμοπυρηνικής αντίδρασης.

Αυτή η ενέργεια ταξιδεύει από τον πυρήνα στην επιφάνεια του ήλιου και απελευθερώνεται στο διάστημα πρωτίστως ως φως.

Η ενέργεια που έρχεται στη γη είναι στις 2 κύριες μορφές, θερμότητα και φως.Η ηλιακή ενέργεια αποτελεί από τις ήπιες μορφές ενέργειας που έχει ξεκινήσει και δίνει ενεργειακές και φιλικές ως προς το περιβάλλον λύσεις ενώ τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει ένα ισχυρό ενεργειακό σύμμαχο στους περισσότερους τομείς της καθημερινής μας ζωής.Η ηλιακή ενέργεια ονομάζεται συχνά «εναλλακτική ενέργεια»  ανανεώσιμες μορφές ενέργειας ή ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τι συμβαίνει τις ημέρες του χειμώνα που δεν έχει ήλιο,τα φωτοβολταικά παράγουν ρεύμα;
H παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τον ήλιο με φωτοβολταϊκά χρειάζεται το φως της ηλιακής ακτινοβολίας, όχι τη θερμότητά της. Ακόμη και μια συννεφιασμένη χειμωνιάτικη ημέρα θα υπάρχει άφθονο διάχυτο φως και τα φωτοβολταϊκά θα συνεχίσουν να παράγουν ηλεκτρισμό, έστω και με μειωμένη απόδοση π.χ. ακόμη και με απόλυτη συννεφιά το φωτοβολταϊκό θα παράγει ένα 5%-20% της μέγιστης ισχύος του.

 

 

  Ανεμογεννήτριες Διασυνδεδεμένα Αντλίες Βάσεις Tracker
Μετατροπείς-Inverter Ρυθμιστές φόρτισης Ηλιακοί συλλέκτες Φωτιστικά αυτόνομα
Μπαταρίες συσσωρευτές Αυτόνομα συστήματα Φωτοβολταϊκά πάνελ
 Υβριδικά συστήματα
       

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ


Ανεμογεννήτριες
Ηλιακοί συλλέκτες
Μετατροπείς-inverters

Ρυθμιστές φόρτισης

Μπαταρίες-συσσωρευτές

Αυτόνομα συστήματα

Διασυνδεδεμένα

Υβριδικά συστήματα

Αντλίες

Φωτιστικά αυτόνομα

Βάσεις Tracker

Φωτοβολταϊκά πάνελ