ΝΗΣΙΑ-ΝΟΜΟΙ-ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΡΟΔΟΣ

ΡΟΔΟΣΗ Ρόδος κατοικήθηκε από Αχαιούς (15ο αι. π.Χ.) και Δωριείς (11ο αι. π.Χ.). Το 700 π.Χ. αποτέλεσε τμήμα της Δωρικής Εξάπολης. Στη μάχη της Σαλαμίνας (480 π.Χ.) πολέμησε  από αναγκαιότητα  στο πλευρό των Περσών. Το 478-7 π.Χ. προσχώρησε στην Αθηναϊκή Συμμαχία. H πόλη της Ρόδου χτίστηκε το 408 π.Χ. πάνω σε σχέδια του σπουδαίου πολεοδόμου Ιππόδαμου από τη Μίλητο. Στη διάρκεια του 5ου, 4ου και 3ου αι. αποτελεί το αδιαφιλονίκητο ναυτικό εμπορικό κέντρο, πλουτίζει, παρουσιάζει μεγάλη πολιτιστική ακμή (θέατρο, περίφημη σχολή ρητορικής με Έλληνες και Ρωμαίους μαθητές), κόβει δικά της νομίσματα. Το 269 δέχτηκε την εισβολή των Γότθων. Αργότερα (297) εντάσσεται στα εδάφη της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Για μικρό διάστημα, στα μέσα του 7ου αι., καταλαμβάνεται από τους Σαρακηνούς. Από τον 11ο μέχρι το 16ο αι. περνάει σταδιακά στην κυριαρχία των Γενοβέζων και των Σταυροφόρων. Το 1306 πουλήθηκε από τους Γενοβέζους στους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη (η κυριαρχία τους άρχισε από το 1309). Έφτιαξαν πανίσχυρο στόλο, εμπορικό και πολεμικό, έχτισαν τη μεσαιωνική Ρόδο και τη στόλισαν με εκατοντάδες επιβλητικά κτίρια που τα οχύρωσαν πίσω από ένα επιβλητικό τείχος-κάστρο. Το 1522 έγινε τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι Τούρκοι έμειναν στο νησί μέχρι το 1912. Από τότε και μέχρι το 1945 η Ρόδος έζησε κάτω από την ιταλική κατοχή. Το 1947 ενσωματώθηκε στην Ελλάδα.

Με ιστορία που χάνεται στην αρχαιότητα και μνημεία που το αποδεικνύουν, με 100 χλμ. ακτών και μια υποδειγματική τουριστική υποδομή, συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες τουριστών από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

Από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Ελλάδας, η Ρόδος όπου κι αν σταθεί κανείς προσφέρει κάτι αξιόλογο. Η πόλη παρουσιάζεται με δυο πρόσωπα, το μεσαιωνικό και το σύγχρονο. Η μεσαιωνική πόλη, δημιούργημα των ιπποτών του 14ου αι. (θυμίζει γαλλικές πόλεις της ίδιας εποχής) διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση με τα ογκώδη κτίρια, τους λιθόστρωτους δρόμους, τις καμάρες και τις αψίδες. H μεσαιωνική πόλη κατοικείται από τους Ροδίτες, έχει πολλά εστιατόρια, κέντρα και τουριστικά καταστήματα. Η σύγχρονη πόλη έξω από τα τείχη έχει δυο λιμάνια, φαρδείς δρόμους, κέντρα διασκέδασης, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, γραφεία τουρισμού κ.ά., που εξυπηρετούν τις αυξημένες τουριστικές ανάγκες της πόλης και του νησιού γενικότερα.

Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται στο Νοσοκομείο των Ιπποτών και την Παναγία του Κάστρου που βρίσκεται αριστερά. Από εκεί ξεκινά η πασίγνωστη Οδός των Ιπποτών, ένας μακρύς και ευθύγραμμος δρόμος με εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής κτίσματα στα πλάγια, που καταλήγει στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το μεγαλύτερο αξιοθέατο της Παλιάς Πόλης. Το σκηνικό έξω από τα τείχη αλλάζει λίγο, εξακολουθεί όμως να σφύζει από ζωή. Μια μοντέρνα πόλη, απλωμένη σε μεγάλη έκταση, γεμάτη εμπορικά καταστήματα, πλατείες, άνετους δρόμους, πάρκα και εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίρια δίνει την ευκαιρία για ψώνια και αξέχαστους περιπάτους. Στα βόρεια βρίσκεται το Ενυδρείο, στις δεξαμενές του οποίου φιλοξενούνται διάφορα είδη ψαριών και υδρόβιων οργανισμών.


Προς τα δυτικά, η Νέα Πόλη φτάνει μέχρι το λόφο του Αγ. Στεφάνου ή αλλιώς Μόντε Σμιθ. Μια περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ανάμεσα στα ερείπια των ναών, του σταδίου και ενός θεάτρου θα σας φανεί σίγουρα ενδιαφέρουσα, ενώ απ’ το συγκεκριμένο ύψωμα θα μπορέσετε να απολαύσετε και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Το Ροδίνι, είναι ένα πάρκο αναψυχής στα νότια της πόλης, με πλούσια βλάστηση, τρεχούμενα νερά, λιμνούλες, αλλά και ιστορικά μνημεία και αποτελεί σημείο συνάντησης για χαλαρωτικές και ρομαντικές βόλτες.

Αν πάλι δε σας ταιριάζει αυτή η ηρεμία και προτιμάτε την ένταση και τις «συγκινήσεις» ενός καζίνου, η Ρόδος έχει κι απ’ αυτό. Θα το βρείτε κοντά στο Νιοχώρι, μια συνοικία με στενούς δρόμους, γεμάτη γραφικά μαγαζάκια, καφέ και ταβέρνες.

Κι αφού περιηγηθείτε στο κέντρο του νησιού, ετοιμαστείτε να γνωρίσετε και τα χωριά του, τα οποία Διαθέτουν άρτια τουριστική υποδομή και έχουν γίνει γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο. Φεύγοντας από το κέντρο, κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου στην Ιξιά, θα εντυπωσιαστείτε από τα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα που χάρισαν στο νησί την αίγλη. Μεγάλα ξενοδοχεία υπάρχουν και στην Ιαλυσό, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, μαζί με πάμπολλα εστιατόρια και όλων των ειδών τα καταστήματα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Αστυνομία

  2241027653

ΚΤΕΛ

   2241026300

Νοσοκομείο

   2241091227

                    

 
       
       

Ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Καφετέριες

Καταστήματα

Προσφορές

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ