ΝΟΜΟΙ - ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Νομός Ρεθύμνου Nομός Ρεθύμνου έχει έκταση 1.496 τ.χλμ. και είναι γειτονικός με τους νομούς Χανίων και Ηρακλείου.Αλλες σημαντικές πόλεις και χωριά είναι η Αγία Γαλήνη, τα Ανώγεια, το Μπαλι, η Επισκοπή, το Πέραμα και το Σπήλι.
Το Ρέθυμνο είναι ο πιο ορεινός νομός της Κρήτης με ψηλές οροσειρές, όπως τα Λευκά Ορη, ο Ψηλορείτης (ή Ιδα) και ο Κουλούκουνας. Οι λίγες κοιλάδες που έχουν σχηματιστεί ανάμεσά τους είναι αυτή του Μυλοποτάμου και οι δύο του Αμαρίου. Το κλίμα σ' αυτό το κομμάτι της Κρήτης είναι πολύ καλό, αν και φορές αρκετά ξηρό, με ηλιοφάνεια τον περισσότερο καιρό.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Η ιστορία του νομού Ρεθύμνου φτάνει μέχρι τη Νεολιθική εποχή (3500 - 2800 π.Χ.), από όπου έχουμε τα πρώτα σημάδια ανθρώπινης παρουσίας στο νησί. Μετά έχουμε τη Μινωική Περίοδο (2800 - 1100 π.Χ.), με την ανάπτυξη πολλών οικισμών.

Το Ρέθυμνο έδειξε σημαντική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των Γεωμετρικών, Κλασσικών και Ρωμαϊκών περιόδων, περνώντας στη συνέχεια στα χρόνια του Βυζαντίου. Μετά τις επιδρομές Αράβων, το Ρέθυμνο πέρασε τελικά υπό την κυριαρχία των Βενετών. Η Βενετική Περίοδος (1204 - 1669) έφερε μια γενική Κρητική Αναγέννηση, που βοήθησε στη δημιουργία πολλών σημαντικών μνημείων αρχιτεκτονικής και άλλων τεχνών.

Η τουρκική κατάκτηση, που ήρθε στη συνέχεια, επηρέασε την ανάπτυξη όλου του νησιού και τελικά οδήγησε τους ανθρώπους στην ιστορική επανάσταση του 1821. Ο νομός Ρεθύμνου συνέβαλλε, επίσης, στον αγώνα κατά των Γερμανών, όταν το 1941, οι κάτοικοι αντιστάθηκαν στην επίθεση αλεξιπτωτιστών.

Αξιοθέατα αποτελούν:Το Ρέθυμνο, είναι ένα πανέμορφο λιμάνι στη βόρεια ακτή της Κρήτης. Είναι μια γραφική πόλη με παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα στοιχεία. Το παλιό τμήμα της έχει διατηρήσει μια ατμόσφαιρα που θυμίζει χρόνια της βενετικής περιόδου και της τουρκοκρατίας.

Αλλά και οι υπόλοιπες περιοχές γύρω από το λιμάνι, έχουν πολλά υπέροχα μνημεία, όπως το Φρούριο Φορτέτζα (1573), η Λότζια, ένα μνημείο κρητικής αναγέννησης, η κρήνη Ριμόντι (με ανοικοδόμηση του 1626), το βενετσιάνικο λιμάνι και πολλές εκκλησίες και τζαμιά όπως η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και τα τζαμιά Νερατζές, Βελή Πασά, Καρά Μουσά Πασά και Μεγάλης Πόρτας.

Στο Ρέθυμνο μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά μουσεία με δείγματα κρητικής και ελληνικής ιστορίας και τέχνης. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.

Το Ρέθυμνο διοργανώνει και πολλές εκδηλώσεις όπως το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ, τη Γιορτή Κρητικού Κρασιού, τη Γιορτή των Ψαράδων και το Καρναβάλι του Ρεθύμνου.

 
 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

Νοσοκομείο Ρεθύμνου

   28310 27491

Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου

   28310 25247

Λιμεναρχείο Ρεθύμνου  

   28310 22276

   

 

 
 

Ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Καφετέριες

Καταστήματα

Προσφορές

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ