ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ

 

Στο κρεβάτι ξεκουραζόμαστε κάθε βράδυ και παίρνουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα. Για να έχουμε έναν υγιεινό και αναζωογονητικό ύπνο, καθοριστικό ρόλο παίζουν η κατασκευή του κρεβατιού, τα υλικά, το στρώμα. Πολύ συχνά τα προβλήματα αϋπνίας οφείλονται σε κάποιο ελάττωμα στο στρώμα ή στο μαξιλάρι. Ας δούμε, λοιπόν, ποια σημεία πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα.

Στρώσε το στρώμα σου. Όσο ωραίο κι αν είναι ένα κρεβάτι, αν το στρώμα είναι ξεχαρβαλωμένο δεν διορθώνεται η κατάσταση. Πρέπει να το αντικαταστήσετε χωρίς αναβολή. Τα περισσότερα στρώματα έχουν διάρκεια ζωής δέκα χρόνια, αλλά καλό είναι να το αλλάξετε και νωρίτερα, για να μην εξαντλήσετε τα όρια αντοχής του. Όταν επιλέξετε ένα κρεβάτι, φροντίστε το στρώμα να είναι καλής ποιότητας και να έχει εγγύηση. Επίσης, πρέπει να σας βολεύει και ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πιο μαλακά ή πιο σκληρά.

Πόσο συχνά χρειάζεται αλλαγή στο στρώμα · Η ποιότητα του μαξιλαριού και το κάλυμμα

Τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα πρέπει να καθαρίζετε σχολαστικά το στρώμα με την ηλεκτρική σκούπα, επιμένοντας στις πτυχές και στις γωνίες για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος σκόνης που μπορεί να είναι υπεύθυνη και για αλλεργίες. Επίσης, κάθε δυο-τρεις μήνες να γυρίζετε το στρώμα για να μη φθείρεται μόνο από τη μια πλευρά.

Μια πρακτική και υγιεινή λύση είναι να διαμορφώσετε το κρεβάτι σας σε στρώσεις. Σε αυτή την περίπτωση θα επιλέξετε ένα βασικό στρώμα με λεία επιφάνεια, πάνω από το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας διαφορετικές στρώσεις που θα κάνουν το κρεβάτι σας πιο αναπαυτικό και πιο υγιεινό.

Ξεκινήστε με ένα αδιάβροχο κάλυμμα

που θα προστατεύσει το στρώμα από λεκέδες και θα το διατηρήσει σαν καινούργιο. Από πάνω μπορείτε να προσθέσετε ένα λεπτό στρωματάκι από αφρολέξ, που είναι μαλακό και δημιουργεί την αίσθηση του μαλακού χωρίς όμως να βυθίζεται το σώμα σας, όπως μετά μαλακά στρώματα, που δεν ωφελούν όσους έχουν πρόβλημα στη μέση ή στην πλάτη. Το προτέρημα είναι ότι μόλις φθαρεί ή λερωθεί μπορείτε να το πετάξετε και να το αντικαταστήσετε. Καλύψτε το στρωματάκι από αφρολέξ με ένα κάλυμμα για να είναι εντελώς λεία η επιφάνεια και από πάνω στρώστε το σεντόνι, προτιμώντας ένα βαμβακερό ύφασμα.

 

Το επόμενο βήμα είναι το μαξιλάρι.

Δώστε μεγάλη σημασία, γιατί ο καλός ύπνος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του μαξιλαριού. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα μαξιλάρι με γέμιση από πούπουλα, αφρολέξ ή βαμβάκι. Η καλύτερη λύση είναι ένας συνδυασμός υλικών, αλλά το βασικό είναι να αγοράσετε ένα μαξιλάρι με εγγύηση ποιότητας και με όσο λιγότερα συνθετικά υλικά.Καλύψτε το μαξιλάρι με μια προστατευτική θήκη κάτω από τη μαξιλαροθήκη για να το διατηρήσετε πεντακάθαρο και σαν καινούργιο.

 

Το κάλυμμα

Ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου και πόσο κρυώνετε, συνήθως η πιο πρακτική λύση είναι να στρώσετε ένα ελαφρύ παπλωματάκι και από πάνω το κουβερλί ή το χοντρό πάπλωμα με παπλωματοθήκη, την οποία μπορείτε να πλένετε όταν χρειάζεται. Τα παπλώματα με πούπουλα είναι ελαφρά και ζεστά, εξασφαλίζοντας άνετο και ξεκούραστο ύπνο.

Κάθε μέρα φροντίστε να αερίζετε για λίγα λεπτά τα σεντόνια πριν στρώσετε το κρεβάτι σας. Μην αμελείτε να στρώνετε το κρεβάτι όσο και αν βιάζεστε το πρωί. Δώστε μια ρομαντική πινελιά επιλέγοντας απαλά χρώματα που να ταιριάζουν με τον χώρο και αποφύγετε τα σεντόνια σε σκούρα ή μουντά χρώματα. Φυλάξτε τα φρεσκοπλυμένα σεντόνια, τοποθετώντας ανάμεσα μικρά πουγκάκια γεμισμένα με αποξηραμένα άνθη λεβάντας ή ροδοπέταλα, για να μοσχομυρίζουν φρεσκάδα και άρωμα της φύσης.

 

 

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ