ΝΟΜΟΙ - ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

ΜΥΚΟΝΟΣ

                                         

Η Μύκονος ανήκει στις Κυκλάδες.Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, η έκταση του νησιού είναι 85,5 τ.χλμ. Το  κλίμα της Μυκόνου είναι εύκρατο και αρκετά ξηρό. Αυτό που κάνει την Μύκονο ξεχωριστή, είναι το ιδιαίτερα όμορφο φυσικό τοπίο με την έντονη αιγαιοπελαγίτικη φυσιογνωμία και την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική παράδοση. Στην νότια πλευρά του νησιού βρίσκονται οι περισσότερες παραλίες.Ο Πλατύ Γιαλός είναι μία πολύ δημοφιλής παραλία στο νότιο τμήμα της Μυκόνου. Είναι και μία από τις μεγαλύτερες σε μήκος παραλίες του νησιού. Αλλη μία ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία νότια του Πλατύ Γιαλού, είναι η Ψαρού. Αλλες παραλίες στην Μύκονο είναι το Καλό Λιβάδι, ο Ορνός, η Πλιντρί, τον Πάνορμο ή Αγιο Σώστη επίσης τις παραλίες Τούρλο, Αγιο Στέφανο, η Ελιά, την Λυιά, για όσους προτιμούν τα ήσυχα μπάνια και τις πιο παρθένες παραλίες μπορούν να επισκεφθούν την Αγία Αννα και τον Καλαφάτη, όμορφες αμμουδιές με πεντακάθαρα νερά.Η Μύκονος θεωρείται το νησί της διασκέδασης και ένα από τα πιο πολυσύχναστα και τουριστικά νησιά έτσι έχει γίνει πόλος έλξης σε μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
 

Ο Φάρος Αρμενιστής.Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1891. Το ύψος του πύργου του είναι 19 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 184 μέτρα.

 

Μυκηναϊκός Θολωτός Τάφος Μυκόνου στα Αγγελικά έγινε αποκάλυψη του μυκηναϊκού θολωτού τάφου στα τέλη 15ου π.Χ. αιώνα.

Η Ανω Μερά .Είναι ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται στο κέντρο περίπου του νησιού.

Το Δημαρχείο.Είναι ένα κλασικίζον διώροφο κτίριο του 1780 με κεραμοσκεπή που κατασκευάστηκε κατά την μετά τα Ορλωφικά περίοδο για να αποτελέσει την έδρα του Ρώσου Γενικού Πρόξενου του Αρχιπελάγους.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στην Μύκονο.Ένα αρχοντικό του 1735, που ανήκε στην αρχοντική οικογένεια Μαυρογέννη, στην πλατεία Αγίας Κυριακής.

Η Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου.Κέντρο εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού, το οποίο στεγάζει έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Διβούνια Μύκονος.Στο ομώνυμο ακρωτήριο αποκαλύφθηκε μια σειρά από οικιστικά λείψανα που ξεκινούν από τους προϊστορικούς χρόνους με συνέχεια ως την ρωμαϊκή περίοδο.

Η Μικρή Βενετία της Μυκόνου Mεταξύ Κάστρου και Σκάρπας είναι η γραφική γειτονιά που με τα πολύχρωμα μπαλκόνια της και τα ξύλινα μπουντιά.

Φτελιά Μύκονος.Οι ανασκαφές έχουν αποκαλύψει οικισμό της νεότερης νεολιθικής εποχής,περίπου την 5η χιλιετία π.Χ.

Πόρτες Μύκονος Δύο πύργοι, με διάμετρο 3,50μ., ελληνιστικής εποχής, υπάρχουν στο μέρος που είναι γνωστό ως Πόρτες, πάνω από τον Πλατύ Γιαλό.

Συγκρότημα Κάτω Μύλων.Βρίσκονται στα νότια της Χώρας, μεταξύ της γραφικής Αλευκάντρας και της συνοικίας του Νιοχωρίου και εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη με τους ολόλευκους επιβλητικούς όγκους τους στη σειρά, προσανατολισμένοι στο πέλαγος.

Τα Τρία Πηγάδια στην Μύκονο Στην ομώνυμη θέση στο κέντρο σήμερα της πόλης, τα πηγάδια αυτά κυρίως εξασφάλιζαν από τα μέσα του 18ου αιώνα έως την δεκαετία του 50 την ύδρευση της Χώρας Μυκόνου.
 

 
 
 
 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

Αστυνομικό Τμήμα

    22890 22716

Κέντρο Υγείας

    22890 23998

Λιμεναρχείο

    22890 22218

Μύκονο Μύκονο

 
 
 
 

Ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Καφετέριες

Καταστήματα

Προσφορές

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ