ΒΟΙΩΤΙΑ

 

Ο νομός Βοιωτίας ανήκει στο Διαμέρισμα Λοιπής Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας.Συνορεύει ανατολικά με το νομό Αττικής,δυτικά με το νομό Φθιώτιδας και το νομό Φωκίδας.Πρωτεύουσα του νομού είναι η Λιβαδειά.

Ο νομός Βοιωτίας περιλαμβάνει τα όρη Παρνασσός, Κιθαιρώνας, και Ελικώνας. Από το νομό Βοιωτίας περνάει ο ποταμός Ασωπός.Υπάρχει ακόμα η λίμνη Υλίκη.Ο Νομός Βοιωτίας αποτελεί ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερες εξορμήσεις.Πρωταγωνιστές του νομού Βοιωτίας είναι η κοσμοπολίτικη Αράχωβα με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια και τα ονομαστά υφαντά και η Λιβαδειά με τις παραδοσιακές ταβέρνες.

 

 

 

Μεγαλύτερες πόλεις και κωμοπόλεις: Θήβα,Λιβαδειά,Ορχομενός.

 

Ιστορία - Αξιοθέατα:Σημαντικοί ιστορικοί και αρχαιολογικοί τόποι που βρίσκονται στο νομό Βοιωτίας είναι η Θήβα, η πόλη του μυθικού βασιλιά Κάδμου και του Οιδίποδα. Εκεί βρίσκεται και ο ναός του Ισμηνίου Απόλλωνα, προστάτη της πόλης την οποία ο Πελοπίδας και ο Επαμεινώνδας ανέδειξαν τον 4ο π.Χ. αιώνα σε ηγεμονίδα της Ελλάδας. Επίσης η Τανάγρα, με τα γνωστά πήλινα αγαλματίδια, τις Ταναγραίες κόρες, οι Πλαταιές, όπου ο Παυσανίας, αρχηγός των Ελλήνων, κατατρόπωσε τους Πέρσες το 479 π.Χ., τα Λεύκτρα, όπου ο Επαμεινώνδας νίκησε τους Σπαρτιάτες το 371 π.Χ., η Χαιρώνεια, με τον ξακουστό λέοντα στην είσοδο της πόλης να θυμίζει τη νίκη των Μακεδόνων το 338 π.Χ., ο Ορχομενός, με το Θησαυρό του Μινύου (θολωτός τάφος) και τη Μονή του Οσίου Λουκά (10ος αι. μ.Χ.), και το Δίστομο, όπου το 1944 οι Γερμανοί Ναζί εκτέλεσαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό της πόλης.

 

 

 

 

 

 

Περιοχές στη Βοιωτία με καταχωρημένα Ξενοδοχεία

 

 
  • Αλίαρτος

  • Ζεμενό

  • Αντικύρα

  • Θήβα

  • Αράχωβα

  • Κυριάκι

  • Δίστομο

  • Λιβαδειά

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ


Αιτωλοακαρνανία
Αργολίδα
Αρκαδία

Αρτα

Αττική

Αχαΐα

Βοιωτία

Γρεβενά

Δράμα

Δωδεκάνησα

Έβρος

Εύβοια

Ευρυτανία

Ζάκυνθος

Ηλεία

Ημαθία

Ηράκλειο

Θεσπρωτία

Θεσσαλονίκη

Ιωάννινα

Καβάλα

Καρδίτσα

Καστοριά

Κέρκυρα

Κεφαλλονιά

Κιλκίς

Κοζάνη

Κόρινθο

Κυκλάδες

Λακωνία

Λάρισα

Λασίθι

Λέσβος

Λευκάδα

Μαγνησία

Μεσσηνία

Ξάνθη

Πέλλα

Πιερία

Πρέβεζα

Ρέθυμνο

Ροδόπη

Σάμος

Σέρρες

Τρίκαλα

Φθιώτιδα

Φλώρινα

Φωκίδα

Χαλκιδική

Χανιά

Χίος