ΡΕΘΥΜΝΟ

 

Ο νομός Ρεθύμνης είναι ένας από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Εκτείνεται από τα Λευκά Όρη ως τον Ψηλορείτη, συνορεύοντας με τους νομούς Χανίων και Ηρακλείου. Έχει έκταση 1.496 τετρ. χιλιόμετρα. Τα βασικά ορεινά συγκροτήματα των Λευκών Ορέων, του Ψηλορείτη και του Κουλούκουνα και τα δευτερεύοντα του Κέδρους, του Ασιδέρωτα και του Βρύσινα διαμορφώνουν ένα πλέγμα κοιλάδων, από τις οποίες σημαντικότερες είναι του Μυλοποτάμου και οι δυο κοιλάδες του Αμαρίου. Οι ελάχιστες πεδινές εκτάσεις βρίσκονται κοντά στα βόρεια και τα νότια παράλια, ενώ πάνω στον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη εκτείνεται και το οροπέδιο της Νίδας.Ο νομός Ρεθύμνου διαθέτει ένα μεγάλο πληθυσμιακό κέντρο, την πόλη του Ρεθύμνου (23.126 κατ.), που είναι και η πρωτεύουσα. Μικρότερα πληθυσμιακά κέντρα είναι τα Ανώγεια, το Σπήλι, το Πέραμα και η Επισκοπή. Τα χωριά του νομού είναι σήμερα 263 με μέσο όρο κατοίκων γύρω στους 200.

Μεγάλοι συγκοινωνιακοί άξονες του νομού είναι η νέα εθνική οδός, που τον διασχίζει κοντά στα βόρεια παράλια, η παλιά εθνική οδός, που βρίσκεται νοτιότερα από τη νέα, η οδός Ρεθύμνου- Σπηλίου -Αγίας Γαλήνης ή Σφακίων και η οδός Ρεθύμνου-Αμαρίου-Αγίας Γαλήνης.

Αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε:

Τη Βενετική Λότζια,η κρήνη Rimondi ανάμεσα στις καφετερίες του Ρεθύμνου,το Τζαμί Νερατζέ,τη Βενετική εξώθυρα της πρώην εκκλησίας του Αγίου Φραγκίσκου,τη Μεγάλη Πόρτα και η πολυσύχναστη αγορά (Πύλη Γκουόρα),ο μιναρές από το Τζαμί της Βαλιδέ Σουλτάνας,το Τζαμί Καρά Μούσα,η διακοσμημένη εξώθυρα ενός Βενετικού μεγάρου, (Βενετικό Κτίσμα),ένα Βενετικό μέγαρο (στην Οδό Αρκαδίου 50),τα διακοσμημένα κάγκελα εξώστη (στην Οδό Αρκαδίου 64),την Ασυνήθης κατασκευή εξώστη (Γωνία Αρκαδίου και Βλαστού),την πόρτα τεχνοτροπίας Φορτέτσας(Είσοδος στην Οδό Δασκαλογιάννη 8),ένα Βενετικό μέγαρο στην Οδό Αρκαδίου (Βενετικό Σπίτι),την Τουρκική προσθήκη στη Φορτέτσα, τώρα αποτελεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου,τη Βενετική καμάρα στην Οδό Βαφέ ,την πολυσύχναστη περιοχή της αγοράς (Οδός Σουλίου),το Τζαμί του Βελή Πασά στην περιοχή του Μασταμπά,την εξώθυρα της Τουρκικής Σχολής,την Βενετική Φορτέτσα,τον φάρο και το διατηρημένο τείχος του λιμανιού του Ρεθύμνου (Βενετικό Λιμάνι),την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία του Αγίου Αντωνίου,Ένα μεγάλο Βενετικό μέγαρο (στην Οδός Αρκαδίου) και το ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνης.

 

 

 

Περιοχές στο Ρέθυμνο με καταχωρημένα Ξενοδοχεία

 

 
 • Aδελε

 • Αγία Γαλήνη

 • Κάμπος Πηγής

 • Λευκόγεια

 • Μισίρια

 • Μπαλί

 • Μύρθιο

 • Πάνορμος

 • Περιβόλια

 • Πλακιάς

 • Πλατανές

 

 

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ


Αιτωλοακαρνανία
Αργολίδα
Αρκαδία

Αρτα

Αττική

Αχαΐα

Βοιωτία

Γρεβενά

Δράμα

Δωδεκάνησα

Έβρος

Εύβοια

Ευρυτανία

Ζάκυνθος

Ηλεία

Ημαθία

Ηράκλειο

Θεσπρωτία

Θεσσαλονίκη

Ιωάννινα

Καβάλα

Καρδίτσα

Καστοριά

Κέρκυρα

Κεφαλλονιά

Κιλκίς

Κοζάνη

Κόρινθο

Κυκλάδες

Λακωνία

Λάρισα

Λασίθι

Λέσβος

Λευκάδα

Μαγνησία

Μεσσηνία

Ξάνθη

Πέλλα

Πιερία

Πρέβεζα

Ρέθυμνο

Ροδόπη

Σάμος

Σέρρες

Τρίκαλα

Φθιώτιδα

Φλώρινα

Φωκίδα

Χαλκιδική

Χανιά

Χίος