ΝΟΜΟΙ - ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ο Νομός Ηρακλείου, δεύτερος από δεξιά, έχει έκταση 2.011 τ.χλμ. και βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου. Είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος νομός της Κρήτης και η πρωτεύουσά του, η πόλη του Ηρακλείου, είναι η πρωτεύουσα του νησιού.

Αλλες αναπτυγμένες πόλεις και χωριά είναι η Αγία Πελαγία, τα Μάλια, η Χερσόνησος, ένα πολύ καλά οργανωμένο τουριστικό θέρετρο, οι Επάνω Αρχανές, η Νέα Αλικαρνασσός, οι Μοίρες και η Αγία Βαρβάρα. Το κλίμα του νομού είναι πολύ καλό με ηλιοφάνεια τις περισσότερες μέρες του χρόνου.

Υπάρχουν διάφορα βουνά με την οροσειρά Δίκτη και τον Κόφινα, τα πιο σημαντικά και επίσης μερικές πεδιάδες. Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα από πολλά καταστήματα της πρωτεύουσας και άλλων αναπτυγμένων τουριστικά χωριών ή μπορείτε να μετακινηθείτε με τα λεωφορεία από όλα τα μέρη του νομού.

Αξιοθέατα αποτελούν:Κνωσσός Το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό μνημείο Μινωικού πολιτισμού στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα.Η Κνωσός ήταν το ανάκτορο το βασιλιά Μίνωα και ήρθε στην επιφάνεια μετά από ανασκαφές που έγιναν από τον αρχαιολόγο Arthur Evans, ο οποίος και το αναπαλαίωσε.Το παλάτι καταλάμβανε έκταση 20.000 τμ. και είχε πολλούς ορόφους. Θαυμάστε το συγκρότημα και την υπέροχη αρχιτεκτονική του, την ποιότητα των δομικών υλικών, τις πανέμορφες τοιχογραφίες που κοσμούν κάθε τμήμα του κτιρίου, τα πολυτελή δωμάτια και τις αίθουσες. Ο χώρος είναι ανοιχτός για το κοινό καθημερινά 8.00-19.00.
Γόρτυνα:Αρχαία Ρωμαϊκή πόλη με πολλά ευρήματα που χρονολογούνται στο 15ο π.Χ. αιώνα. Τα κτίρια περιλαμβάνουν ένα αμφιθέατρο, ένα μουσικό θέατρο, ένα στάδιο, δημόσια λουτρά και διάφορους ναούς. Μπορείτε επίσης, να δείτε και πολλές επιγραφές.
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου:Στο Αρχαιολογικό Μουσείο μπορείτε να θαυμάστε μια εξαιρετική συλλογή ευρημάτων από τη Μινωική εποχή, καθώς και αντικείμενα από την Νεολιθική μέχρι τη Ρωμαϊκή εποχή. Τα πιο σημαντικά αντικείμενα από τα Μινωικά ανάκτορα όλης της Κρήτης έχουν συγκεντρωθεί σε αυτό το μουσείο. Υπάρχουν αγαλματίδια, επιγραφές, σαρκοφάγοι, κεραμικά είδη, τοιχογραφίες, κοσμήματα και αντικείμενα καθημερινής οικιακής χρήσης. Αριστουργήματα της Μινωικής τέχνης, όπως η Θεά με τα φίδια, τοιχογραφίες, ο Δίσκος της Φαιστού και δαχτυλίδια αμύθητης αξίας βρίσκονται στο χώρο αυτό.
Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου:Το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου στεγάζεται σε ένα κτίριο, που είναι πραγματικό ιστορικό μνημείο και έργο τέχνης. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε αντικείμενα από τη Βυζαντινή και τη Μεσαιωνική εποχή όπως, τοιχογραφίες, εικόνες, νομίσματα και κοσμήματα. Μπορείτε επίσης να δείτε τη συλλογή αντικειμένων από την Κρητική επανάσταση καθώς και αντικείμενα λαογραφίας (παραδοσιακές ενδυμασίες, κεντήματα, μουσικά όργανα).Το σήμα κατατεθέν του μουσείου είναι ο μοναδικός αυθεντικός πινάκας του El Greco στην Ελλάδα.
Λότζια:Η Λότζια είναι το πιο κομψό βενετικό κτίριο στην πόλη του Ηρακλείου και φιλοξενεί σήμερα διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.Τα διακοσμητικά μοτίβα της κατασκευής είναι πραγματικά υπέροχα. Το 1987 βραβεύτηκε ως το καλύτερο αναστηλωμένο μνημείο στην Ευρώπη.
Κούλες:Ρωμαϊκό κάστρο, που στέκεται επιβλητικό στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το κάστρο χρησίμευε όχι μόνο για να προστατεύει την πόλη, αλλά και ως φυλακή.
Η Κρήνη των Λιονταριών:Η περίτεχνη αυτή κρήνη, βρίσκεται κοντά στην εκκλησία και είναι κάτι που αξίζει να επισκεφτείτε. Στην επιφάνεια της είναι χαραγμένες σκηνές από τη φύση. Η κρήνη χτίστηκε όχι μόνο για να διακοσμεί την πόλη, αλλά και για να την προμηθεύει με νερό.
Μινωικοί Χώροι να επισκεφθείτε:Τη Μινωική πόλη της Φαιστού,το Μινωικό Ανάκτορο στα Μάλιαο Μινωικό Ανάκτορο στις Αρχάνεςο Μινωικό Νεκροταφείο στις Αρχάνεςη Μινωική πόλη Ραύκου (νότια της Κνωσού),Αλλα ενδιαφέροντα μέρη να επισκεφθείτε στο νομό Ηρακλείου: Τα Μεσαιωνικά Τείχη,Τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (που φιλοξενεί και τη Δημοτική Πινακοθήκη)ο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης (φιλοξενεί και μια πλούσια συλλογή από θρησκευτικές εικόνες και αγιογραφίες)ο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνάην Προτομή του Νίκου Καζαντζάκη στον Προμαχώνα Μαρτινέγκο
Διάφορες εκκλησίες, προμαχώνες, κρήνες και μεσαιωνικού δρόμουςην Παλιά Πύλη της πόλης (Χανιοπόρτα) που συνδέει το Ηράκλειο με τη δυτική πλευρά της Κρήτης.

 
 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

Λιμεναρχείο

   2810244956

Ασφάλεια Ηρακλείου

   2810282316

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

   2810392111

   

 

 
 

Ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Καφετέριες

Καταστήματα

Προσφορές

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ