ΝΟΜΟΙ - ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

ΧANIA

Ο Νομός Χανίων από τις τουριστικότερες περιοχές της Ελλάδος, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, είναι μια πανέμορφη πόλη στη βόρεια ακτή της Κρήτης.Συνδέεται μέσω Εθνικής Οδού με το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, και δυόμισι ώρες (137 χιλιόμετρα) αντίστοιχα. Συχνά αεροπορικά δρομολόγια από την Αθήνα με 3 τακτικές πτήσεις (45 λεπτών) την ημέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και 4 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνδέουν τα Χανιά αεροπορικώς με την Ηπειρωτική Ελλάδα κάνοντας εύκολη την πρόσβαση στην πόλη.Το Διεθνές Αεροδρόμιο των Χανιών στην περιοχή του Ακρωτηρίου, έχει συχνές πτήσεις για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες: μια πτήση κάθε εβδομάδα για τη Γερμανία και ένα σημαντικό αριθμό πτήσεων charter κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από την Αγγλία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία,τη Γερμανία και τη Γαλλία.Ένα πλοίο από τον Πειραιά (Αθήνα) για τη Σούδα (Χανιά) συνδέει καθημερινά ακτοπλοϊκώς την πόλη με την Αθήνα.

 

H πόλη των Χανίων είναι κτισμένη σύμφωνα με τις αρχαιολογικές έρευνες πάνω στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας, την οποία κατά την μυθολογία ίδρυσε ο Κύδων και αναφέρεται από τον Όμηρο ως μια από τις σπουδαιότερες πόλεις της Κρήτης, ενώ οι Κύδωνες θεωρούνται ως προελληνικό φύλο. Οι αρχαίοι συγγραφείς θεωρούν την Κυδωνία "μητέρα των άλλων κρητικών πόλεων".

Πολλές είναι οι εκδοχές όσον αφορά την ετυμολογία του τοπωνυμίου της πόλης. Κατά την μυθολογία ιδρυτής της είναι ο Κύδων υιός του Μίνωα και της νύμφης Ακακκαλίδος. Πιθανόν επίσης από παραφθορά του ονόματος Χθονία που ήταν ένα από τα αρχαία ονόματα της Κρήτης, να προέρχονται τα Χανιά. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή προέρχεται από το Αραβικό Χάνι ή τέλος από την αλχανία κώμη (προάστιο ή συνοικία της Κυδωνίας).

Αξιοθέατα αποτελούν:Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων, στεγάζεται στον Καθολικό της Ενετικής Μονής του Αγίου Φραγκίσκου και συγκεντρώνει αρχαιολογικά ευρήματα από διάφορες εποχές και από διάφορες περιοχές του νομού.Το Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται στα Χανιά και μπορείτε να το επισκεφτείτε καθημερινά 9.00-15.00 και 18.00-21.00. Περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή από αντικείμενα αγροτικής και οικιακής χρήσης, έπιπλα, εργαλεία, μουσικά όργανα, διακοσμητικά αντικείμενα, υφαντά και κεντήματα. Είναι πραγματικά ένας πολιτιστικός θησαυρός για το νομό των Χανίων.
Το Ναυτικό Μουσείο της Κρήτης βρίσκεται στα Χανιά, στο βορειοανατολικό τμήμα, στην είσοδο του ενετικού φρουρίου Φιρκά. Εγκαινιάστηκε το 1973 και περιλαμβάνει στη συλλογή του διάφορα αντικείμενα από τη ναυτική παράδοση της Ελλάδας , μέχρι τη Μάχη της Κρήτης. Μπορείτε να δείτε κοχύλια, χάρτες, γκραβούρες και μακέτες πλοίων. Ξεχωρίζουν οι μακέτες του καταδρομικού «Έλλη» και του υποβρυχίου «Παπανικολής». Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά 9.00-15.00.
Το Μοναστήρι της Χρυσοπηγής βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά των Χανίων, στο δρόμο που συνδέει τα Χανιά με τη Σούδα. Ιδρύθηκε γύρω στο 17ο αιώνα από μια οικογένεια της περιοχής και είναι τόσο μεγάλο που μοιάζει πραγματικά με κάστρο. Το μοναστήρι διαθέτει βιβλιοθήκη στην οποία φυλάσσονται πολύτιμα θρησκευτικά έγγραφα.Το Μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας βρίσκεται σε απόσταση 72 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά των Χανίων, χτισμένο πάνω σε ένα βράχο. Η εκκλησιά της Μονής είναι πολύ γραφική και είναι αφιερωμένη στην Παναγία και στην Αγία Τριάδα. Η θέα είναι πανοραμική και θα σας κόψει την ανάσα! Το Φραγκοκάστελο βρίσκεται ανατολικά από τη χώρα των Σφακιών. Είναι ένα ενετικό κάστρο του 1370 και είναι γνωστό για τη μάχη που έγινε το 1828 ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους. Είναι ένα μεγάλο φρούριο που Τζαμί των Γενίτσαρων στην πόλη των Χανίων, περπατώντας ανατολικά προς την προκυμαία θα συναντήσετε το πιο γνωστό τουρκικό μνημείο, το Τζαμί των Γενιτσάρων, που είναι το πιο παλιό σε όλο το νησί της Κρήτης. Η αρχιτεκτονική του είναι ιδιαίτερα απλή και περιλαμβάνει ένα ορθογώνιο κτίσμα με 4 τόξα, που στηρίζονται από ένα μεγάλο ημισφαιρικό τρούλο.Το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι αναμφισβήτητα ένας τόπος μεγάλης οικολογικής σημασίας τόσο στην Κρήτη, όσο και σε όλη την Ελλάδα. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού Χανίων, ανάμεσα στον Ομαλό και στην Αγία Ρούμελη. Το Φαράγγι εκτείνεται σε 48.500 στρέμματα και περιλαμβάνει πολλά σπάνια είδη της χλωρίδας και της πανίδας μεταξύ των οποίων, ο κρητικός αίγαγρος, ασβοί και κουνάβια. Για να διασχίσετε όλη την έκταση χρειάζεται περίπου 3 με 4 ώρες περπάτημα. Το τοπίο είναι εντυπωσιακό και περιλαμβάνει καταρράκτες, λίμνες και χαράδρες, που θα σας ενθουσιάσουν!

 
 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

Νοσοκομείο Χανίων

   28210 22000

Αστυνομικό Τμήμα Χανίων 

   28210 28744

Λιμεναρχείο Χανίων  

   28210 98888

   

 

 
 

Ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Καφετέριες

Καταστήματα

Προσφορές

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ