ΝΟΜΟΙ - ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

ΑΤΤΙΚΗ

Η Αττική είναι χερσόνησος και νομός της Στερεάς Ελλάδας στο νοτιότερο άκρο της. Έχει θαυμάσιο κλίμα και κατοικήθηκε από την νεολιθική εποχή. Έδρα της είναι η Αθήνα, που είναι και σημερινή πρωτεύουσα της Ελλάδας. Παλαιότερα η Αθήνα λεγόταν Κεκροπία. Στην Αττική λέγεται ότι κατέβηκαν θεοί και δίδαξαν διάφορα πολιτιστικά αγαθά. Η Αττική γέννησε φημισμένους πολιτικούς, φιλόσοφους, συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες. Σήμερα η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδας είναι η Αττική. Έχει τη μεγαλύτερη βιομηχανική, εμπορική, οικονομική, πνευματική κίνηση και το καλύτερο συγκοινωνιακό δίκτυο της χώρας. Το έδαφος της είναι ορεινό. Η Αττική παράγει κυρίως σταφύλια, , λαχανικά, και ελιές. Στα βόρεια βρίσκονται ο Κιθαιρώνας (1.404 μ.) και η Πάρνηθα (1.413 μ.). Στο κέντρο η Πεντέλη (1.109 μ.) και ο Υμηττός (1.026 μ.). Υπάρχουν μόνο 2 εύφορες πεδιάδες, η πεδιάδα της Ελευσίνας και στα Μεσόγεια. Είναι πολύ εύφορες και οι 2 πεδιάδες.O νομός της Αττικής έχει επίσης τα εξής τα εξής γειτονικά νησιά : Σαλαμίνα, Αίγινα, Αγκίστρι .Έχει μια λίμνη την λίμνη του Μαραθώνα και από ποτάμια το Κηφισό. Ο πληθυσμός του νομού φτάνει τα 3.756.607.

Η Αττική έχει αλλάξει πολλές φορές όνομα, από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα.Τα ονόματα αυτά είναι: Ακτή, Ιωνία, Ατθίδα, Ακτικη, Μογοπια, Ιαδα και σήμερα Αττική.

Αξιοθέατα αποτελούν: Η Αθήνα, η πόλη της Σοφίας, της Χρυσής Εποχής, της Αρχιτεκτονικής, της Γλυπτικής, της Φιλοσοφίας, του θεάτρου και της Δημοκρατίας με τις απαράμιλλες αρχαιολογικές περιοχές, μουσεία και σημαντικά πολιτισμικά γεγονότα και φεστιβάλ, είναι μία από τις καλύτερες πόλεις για να επισκεφθείτε.Ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη ελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες απ' όλο τον κόσμο. Θεωρείται το σύμβολο του Πολιτισμού, της Σοφίας, της Τέχνης και της Δημοκρατίας. Η Αθήνα,η πρωτεύουσα της Ελλάδος, πήρε το όνομά της από τη θεά του Ολύμπου Αθηνά, τη θεά της σοφίας.Ο Δωρικός ναός του Ηφαίστου κάτω από την Ακρόπολη ελκύει εκατομμύρια τουρίστες και είναι ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους αρχαίους Ελληνικούς ναούς.Η Αρχαία Αγορά της Αθήνας είναι συνέχεια της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς.Η Στοά του Αττάλου, είναι ένα εκπληκτικό αρχαιολογικό μουσείο και βρίσκεται στο κέντρο της Αρχαίας Αγοράς, στη σημερινή αρχαία Αθήνα.Η πύλη του Αδριανού (2ος αιώνας π.Χ.) η οποία χώριζε την παλιά πόλη από την καινούρια.Ο ναός του Ολύμπιου Δία, ο μεγαλύτερος ναός της Αρχαίας Αθήνας (6ος αιώνας π.Χ.)Ο Πύργος των ανέμων, που βρίσκεται στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη, απεικονίζει τους οκτώ ανέμους.Η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης βρίσκεται σε μια όμορφη γειτονιά κοντά στην πύλη του Αδριανού στην παλιά Αθήνα Μοναδικό αυθεντικό νεοκλασικό κτήριο κάτω από την Ακρόπολη.Οι αρχαίοι Ελληνικοί Θεοί εμφανίζονται πολύ συχνά στα κτήρια υπό μορφή σημαντικών γλυπτών και αετωμάτων. Ο Δίας και η Αθηνά έχουν κεντρική θέση στα αετώματα.Εκπληκτικά κτήρια Ιωνικού ρυθμού στο κέντρο της Αθήνας.Στα αξιοθέατα της περιοχής Ερυθρές περιλαμβάνεται η Γαργαφία Κρήνη, όπου όπως λέγεται έπαιρνε το μπάνιο της η θεά Αφροδίτη.Στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, στο Ζεφύρι Αττικής παρουσιάζεται μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση 70 ομοιωμάτων τεχνολογικών κατασκευών των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι τα Βυζαντινά χρόνια.Η Κρήνη του Θεαγένη στα Μέγαρα κτίστηκε στις αρχές του 5ου π.Χ. αιώνα στη θέση που ο τύραννος Θεαγένης έναν αιώνα πριν είχε χτίσει μια μικρότερη κρήνη. Στην είσοδο του χωριού της Οινόης διασώζεται μέρος από την ιστορική Φρυκτωρία. Σύμφωνα με το έργο του Αισχύλου Αγαμέμνων, η άλωση της Τροίας μεταδόθηκε στις Μυκήνες με συνθηματικές φωτιές που άναψαν τη νύκτα στις κορυφές οκτώ βουνών μεταξύ των οποίων και του Κιθαίρωνα της Οινόης. Η Φρυκτωρία ήταν ένα σύστημα οπτικής επικοινωνίας για τη μετάδοση σημάτων με την αυξομείωση της φωτιάς τη νύκτα και των χρωμάτων καπνού την ημέρα. Χρησιμοποιήθηκε από τον 5ο π. Χ. αιώνα μέχρι το 1850 μ.Χ. για τη μετάδοση πληροφοριών από χώρα σε χώρα.Οι άνθρωποι που μετέδιδαν τα μηνύματα ονομάζονταν Φρυκτωροί και ήταν τοποθετημένοι σε κορυφές βουνών.

 
 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

Λιμεναρχείο Πειραιώς

   210 4511311-9

Αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»

   210 3530000-1

Τροχαία Πειραιώς

   210 4113832-3

   

 

 
 

Ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Καφετέριες

Καταστήματα

Προσφορές

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ