ΝΟΜΟΙ - ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

 

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Τα Αντικύθηρα, ένα μικρό νησί, νότια της Πελοποννήσου, ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κρήτη.Kατά τον μεσαίωνα ονομάζονταν Τριριγότο (μικρό Τσιρίγο),έχει έκταση 22 τ.χλμ και μήκος ακτών 24 χλμ. και 45 μόνιμους κατοίκους.

 

 

Πρωτεύουσα του νησιού και λιμάνι είναι ο Ποταμος, άλλοι παλιοί οικισμοί είναι τα Χαρχαλιανά και τα Γαλανιανά. Το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού κατοικεί στο Πόταμο. Οι ντόπιοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία την αλιεία και με τον τουρισμό.Τα Αντικύθηρα αποτελούν ιδανικό τόπο ξεκούρασης και ηρεμίας, μέρος για διακοπές χωρίς θόρυβο και πολυκοσμία. Το νησί ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής (Ν.Α Πειραιά), γεωγραφικά στη Λακωνία και ιστορικά στα Επτάνησα. Συνδέεται με τακτικά δρομολόγια με τον Πειραιά, το Γύθειο Λακωνίας, τα Κύθηρα τη Νεάπολη Λακωνίας και το Καστέλι Κισσάμου της Κρήτης. Η πλειοψηφία των σημερινών κατοίκων έφτασαν στα Αντικύθηρα στα τέλη του 18ου και του 19ου αιώνα.

Το αλιευτικό καταφύγιο του νησιού, μέσα στον μεγάλο φυσικό κόλπο του Ποταμού, μπορεί να φιλοξενήσει τουριστικά και αλιευτικά σκάφη και φουσκωτά. Στον Ποταμό υπάρχει καρτοτηλέφωνο και το νησί καλύπτεται επαρκώς από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Στα Αντικύθηρα υπάρχει και ελικοδρόμιο, γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Το νησί διαθέτει καλό οδικό δίκτυο.

 

Αξιοθέατα αποτελούν

Η παραλία του Ξηροπόταμου ,5 λεπτά με βάρκα ή 30 λεπτά με τα πόδια. Ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους είναι η περιοχή της Καμαρέλας όπου το μπάνιο στη θάλασσα γίνεται αληθινή απόλαυση. Επίσης πεντακάθαρη θάλασσα μπορείτε να απολαύσετε και στα Χάλαρα.

Ο επισκέπτης του νησιού μπορεί να επισκεφθεί τον αρχαίο χώρο του «Κάστρου,άξια θαυμασμού είναι τα ξωκκλήσια του νησιού, οι ανεμόμυλοι, ένας από τους ελάχιστα σωζόμενους στην Ελλάδα Βυζαντινός νερόμυλος στον Ποταμό και το Φανάρι της Απολυτάρας, εξαίρετο μνημείο νεότερης αρχιτεκτονικής, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού και χτίστηκε το 1926.Το ακρωτήριο Απολυτάρες βρίσκεται στα Αντικύθηρα και συγκεκριμένα στο νοτιότερο μέρος του νησιού. Το 1926 τοποθετήθηκε ένας από το μεγαλύτερους φάρους πετρελαίου.
 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

Αστυνομία

   27360 33767

Κοινότητα Αντικυθήρων:

   27360 33004

Ιατρείο:

   27360 33213

 

 

Ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Καφετέριες

Καταστήματα

Προσφορές

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ