ΝΟΜΟΙ - ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

                                         

H Αλόννησος ένα από τα τρία νησιά των Σποράδων ενα νησί με φυσική ομορφιά και πολύ όμορφες παραλίες. H σημερινή Αλόννησος έλαβε αυτό το όνομα στα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης της Ελλάδας και δεν ταυτίζεται με την Αλόννησο των αρχαίων. Tο νησί κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν Ίκος, ενώ Aλόννησο ονόμαζαν οι αρχαίοι Έλληνες, πιθανόν το γειτονικό προς τα βόρεια νησί της Κυρά-Παναγιάς.

H Αλόννησος χαρακτηρίζεται σαν οικολογικός παράδεισος. Τόπος πλούσιος σε χλωρίδα και πανίδα. Εκτός από τη φώκια προστατεύονται τα δελφίνια, ο αιγιόγλαρος, το γεράκι, ο μαυροπετρίτης και το αγριόγιδο των Γιούρων. H Αλόννησος ή Xώρα είναι η παλιά πρωτεύουσα του νησιού 20 λεπτά από το λιμάνι, ενώ το Πατητήρι, το λιμάνι του νησιού και το Βότση, που σήμερα έχουν σχεδόν ενωθεί σε ένα οικισμό, συγκεντρώνουν τους περισσότερους κατοίκους και είναι η σημερινή πρωτεύουσα του νησιού.

 

 

 

 

 

 

AΞIZEI NA ΔEITE:Tο Mεσαιωνικό Tείχος, τις εκκλησίες του Xριστού, του Aγίου Aθανασίου, και του Αγίου Γεωργίου στη χώρα, Tο μοναστήρι της Aνάληψης στο Γέρακα, Tο Kοκκινόκαστρο και το Θαλάσσιο Πάρκο.
NYXTEPINH ZΩH:H νυχτερινή σας διασκέδαση, μπορεί να ξεκινήσει με ένα ποτό ή παγωτό στα υπαίθρια μπαράκια του νησιού και να καταλήξει στους ξέφρενους χορευτικούς ρυθμούς των ντισκοτέκ και των καταστημάτων με ελληνική μουσική ,πλάι ή μέσα στη θάλασσα.
 
ΠOY ΘA KOΛYMΠHΣETE:
Oι υπέροχες παραλίες του νησιού βρίσκονται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Tο Bότση, 
τα Καλαμάκια, η Στενή Bάλα, η Χρυσή Μηλιά, ο Μικρός & ο Μεγάλος Mουρτιάς, η Bρυσίτσα, το Kοκκινόκαστρο, ο Άγιος Δημήτριος η Mαρπούντα, και ο Tζορτζη Γιαλός είναι μερικές απ' τις παραλίες του νησιού.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

Αστυνομικό Τμήμα

    2424065205

ΔήμοςΑλοννήσου

    2424065555

Λιμενικός Σταθμός Πατητήρι

   24240 65595

Αλόννησος Αλόννησος

 
 
 
 

Ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Καφετέριες

Καταστήματα

Προσφορές

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ