ΝΟΜΟΙ - ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

ΑΧΑΙΑ

Ο Νομός Αχαΐας βρίσκεται στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, ανατολικά συνορεύει με το νομό Κορινθίας, νότια με το νομό Αρκαδίας και δυτικά με το νομό Ηλείας. Αποτελείται από τις επαρχίες Πατρών, Αιγιάλειας και Καλαβρύτων και διαιρείται σε 21 Δήμους και 2 Κοινότητες.O Νομός Αχαΐας διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Πρωτεύουσα του νομού είναι η πόλη της Πάτρας.Η Αχαΐα συνδυάζει φυσική ομορφιά και πολιτιστική ανάπτυξη. Αποτελεί ένα κομμάτι Ελληνικής γης που αναδεικνύει την ιστορική κληρονομιά και το σύγχρονο πολιτισμό.Ο Νομός Αχαΐας αποτελεί τη δυτική πύλη της Ελλάδας στην Ευρώπη προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους της χώρας (Αρχαία Ολυμπία, Δελφούς, Επίδαυρο, Ναό Επικούρειου Απόλλωνα, Μυκήνες, Αθήνα).Το εύκρατο κλίμα του νομού, η εναλλαγή των φυσικών τοπίων, βουνά, θάλασσα, λίμνες, ποτάμια,καταρράκτες,φαράγγια, σπήλαια, βιότοποι, δάση κτ.λ. δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαμβάνει τις φυσικές του ομορφιές και τις 4 εποχές του χρόνου.

Αξιοθέατα αποτελούν: Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα (με την κάρα και το σταυρό του μαρτυρίου του Αγίου) και τα Καλάβρυτα, τον τόπο από τον οποίο ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση στις 21 Μαρτίου 1821. Στα Καλάβρυτα, επίσης, το Δεκέμβριο του 1943 εκτελέστηκε από τους Γερμανούς Ναζί όλος ο ανδρικός πληθυσμός. Εκεί βρίσκεται και το περίφημο Μέγα Σπήλαιο και η Μονή της Αγίας Λαύρας (Ύψωση Λαβάρου της Επαναστάσεως).

Τουριστικά αξιοθέατα είναι: Το ονομαστό καρναβάλι της Πάτρας, το Μέγα Σπήλαιο των Καλαβρύτων, ο οδοντωτός σιδηρόδρομος που περνάει μέσα από το εντυπωσιακό φαράγγι του Βουρακού και συνδέει το Διακοφτό με τα Καλάβρυτα, και ασφαλώς το Σπήλαιο των Λιμνών στο Χελμό με πολλούς σχηματισμούς από σταλακτίτες.

 
 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

Δήμος Κάτω Αχαΐας

   26930 25001

Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας  

   26930 23760

Αστυνομία Κάτω Αχαΐας  

   26930 23333

   

 

 
 

Ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Καφετέριες

Καταστήματα

Προσφορές

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ