ΝΟΜΟΙ - ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Ο Αγιος Ευστράτιος βρίσκεται μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Το νησί πήρε το όνομά του από το μοναχό Ευστράτιο, ο οποίος ασκήτευσε και πέθανε σε αυτό. Κατοικήθηκε από την αρχαιότητα. Tο Mεσαίωνα δέχθηκε πειρατικές επιδρομές και εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του. Ξανακατοικήθηκε γύρω στα 1540. Το 1968 χτύπησε το νησί καταστρεπτικός σεισμός, που ανάγκασε τους κατοίκους του να ξαναχτίσουν τον ένα και μοναδικό οικισμό τους στην παραλία γύρω από το λιμάνι Γύρω από το νησί υπάρχουν αρκετά μικρονήσια και βραχονησίδες από τις οποίες οι σημαντικότερες είναι το Δασκαλιό, η Βέλια και οι Δώδεκα Απόστολοι. Ο οικισμός και το λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού.

Αξιοθέατα αποτελούν: Οι μικροί όρμοι από το λιμάνι μέχρι το ακρωτήριο Τρυπητή. Τα ξωκλήσια «σπαρμένα» παντού.Αρχαϊκά ερείπια (από τη μοναδική αρχαία πόλη Νέαι) κοντά στη θέση Ρέμα.Στο λιμάνι, ο τάφος του Αγίου Ευστράτιου (9ος αιώνας) που έδωσε το όνομά του στο νησί.Πολλά σπήλαια συναντάμε στο νότιο μέρος, στη Μύτη. Κοντά στον Άγιο Ευστράτιο

 

Μπορείτε να κολυμπήσετε: Στην παραλία του χωριού με υπέροχη αμμουδιά. Στις όμορφες παραλίες του βόρειου τμήματος του νησιού Kαλάμι, Παναγιά, Mουρούλια και στο Aλωνίτσι, μια εκτεταμένη αμμουδιά με κρυστάλλινα νερά. Στις παραλίες του Aγίου Aντωνίου, Aγίου Δημητρίου, Aϊ Nικόλα, στο Tρυγάρι, στο Φτυλιό, στο Λιδαριό, στην Tρυπητή και στα Γουρνιά, όλες προσβάσιμες μόνο με καΐκι.

 
 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

Λιμενικός Σταθμός

   22540 93393

Αστυνομία

    22540 93201

Kοινότητα

  22540 93210

   

 

 
 

Ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Καφετέριες

Καταστήματα

Προσφορές

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ