ΝΟΜΟΙ - ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

Το Αγαθονήσι είναι το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων. Ο παλιότερος οικισμός είναι το Μεγάλο Χωριό.Το χωριό αυτό έχει χτιστεί έτσι ώστε να μην είναι ορατό από τη θάλασσα για να προστατεύονται από τις επιδρομές των πειρατών. Το Μικρό Χωριό είναι χτισμένο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.Ο τρίτος και πιο καινούργιος οικισμός του νησιού είναι ο Αγιος Γεώργιος και είναι το λιμάνι του νησιού.

 

Το Αγαθονήσι κατά την αρχαιότητα σύμφωνα με τους αρχαίους ιστορικούς, συγγραφείς και γεωγράφους ονομαζόταν ΥΕΤΟΥΣΣΑ. Ο Θουκυδίδης το ονομάζει Τραγαία, ο Στράβων Τραγαίαι νήσοι - καθώς το συμπεριλαμβάνει μαζί με τα παρακείμενα νησιά και βραχονησίδες που το περιβάλλουν (Κουνελονήσι, Κατσαγάνι, Νερονήσι, Στρογγυλή, Πίττα κ.α.) - ο Πλούταρχος το αναφέρει ως Τραγιά και ο Στέφανος Βυζαντινός Τραγαιαί. Η σημερινή ονομασία του που χρησιμοποιείται τα τελευταία πενήντα περίπου χρόνια πηγάζει από τον αγαθό - καλό χαρακτήρα των κατοίκων του, και το κείμενο της μετονομασίας του νησιού το υπόγραψαν όλοι οι κάτοικοι. Κατά την προελληνική περίοδο πρώτοι κάτοικοι της Τραγαίας (Αγαθονήσι) ήταν οι Κάρες. Κατά τους ιστορικούς χρόνους κατοικείται από Δωριείς οι οποίοι εκδιώχθηκαν με τη σειρά τους από τους ίωνες της Μιλήτου. Αυτό φαίνεται από τα λείψανα αρχαιοτάτων κτισμάτων και οικισμών των περιόδων αυτών.

 

 

Αξιοθέατα: Tο σημαντικότερο αξιοθέατο που μπορείτε να δείτε στο νησί είναι οι Θόλοι στον Αϊ-Νικόλα. Πρόκειται για βυζαντινά κτίσματα που χρησίμευαν ως αποθηκευτικοί χώροι τροφίμων.


Γνωστές Παραλίες: Αγιος Γεώργιος, Αμμουδάκι, Πόρος, Βαθύ Πηγάδι, Πάλος, Τουρκολιμνιώνας,Τσαγκάρης, Χοχλιά.

 

 
 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

Λιμεναρχείο Πάτμου

   22470 31231, 34131

Αστυνομία

   22470 29009

Πρώτες Βοήθειες

   22470 29049

 

 

 
 

Ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Καφετέριες

Καταστήματα

Προσφορές

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Χορηγοί
Forum
Δικτυακοί Τόποι

Πελάτες μας

Τεχνικές Πωλήσεων

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

 

Web Hosting

Κατασκευή web site
Banner Διαφημιστικά
Μηχανές αναζήτησης
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Συμβουλές Επιτυχίας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS


Μαντινάδες
Αστεία-Ανέκδοτα
Ευκαιρίες

Χάρτης Ελλάδος
Μαγειρική

Κοσμήματα
Ονομαστικές Εορτές

Μοναδικές Φωτογραφίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Του κόσμου τα παράξενα

 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Λιμουζίνες
Ακίνητα
Ξενοδοχεία
Ταξίδια
Αγγελίες

Προκάτ